Kamuoyu araştırmalarında doğru sonuca ulaşmak için,
İlke Araştırma

Kalitatif Çalışmalar

Hedef kitleyi tanımaya, anlamaya ve anlatmaya yönelik araştırmalardır. Amaç, sayısal sonuçlar elde etmek değil, incelenen konuyu daha derinden anlamak ve olaylara hedef kitlenin gözünden bakmaktır.Nitel araştırmayı, gözlem, görüşme ve doküman analizi gibi nitel veri toplama yöntemlerinin kullanıldığı, algıların ve olayların doğal ortamda gerçekçi ve bütüncül bir biçimde ortaya konmasına yönelik nitel bir sürecin izlendiği araştırma olarak tanımlamak mümkündür. Nitel araştırmalarda, sayısal verilere, çoğunluk ya da azınlık fikirlerine ulaşmak amaç değildir. Nitel araştırmada, nicel araştırmadaki gibi tutum ve davranışların yönü değil ağırlığı ölçümlenmektedir. Tutum ve davranışların altında yatan etkenlerin sebepleri ayrıntılı biçimde irdelenmektedir.



Belirli bir konu üzerinde, konuyu derinlemesine irdelemek, farklı görüşleri ortaya çıkartabilmek üzere tartışmak amacı ile bir masa etrafında toplanan kişilerden moderatör eşliğinde bilgi toplanması esasına dayanmaktadır.

Belirli bir konu üzerine, konuyu derinlemesine incelemek ve belirli konular üzerine bir yol haritası çizmek ya da yeni fikirler üretmek için yaptığımız, yarım ya da tam gün devam eden enteraktif çalışmalar. Çalıştaylarımızda SWOT analizi,Score Card ve benzeri teknikler uyguluyor aynı zamanda drama, kolaj, tasarım gibi projektif tekniklerden yararlanıyoruz.

Bir konu üzerinde bilgi sahibi olan deneyimli, yetkin kişilerin söz konusu konuya olan yaklaşımlarını tespit edebilmek, değer yargıları, his ve düşüncelerini gözlemleyebilmek amacı ile yapılan görüşmeler.

İnsan davranışlarının ve/veya durum ve hareketlerin, bulundukları doğal ortamda, gözlemlenmesi esasına dayanan kalitatif bilgi toplama yöntemidir.

Hasta ve/veya hastalara bakmakla yükümlü olan kişilerin yaşam kalitesi, hekim-hasta ilişkileri, ilaç kararında hastanın rolü ve benzeri konularda yapılan etnografi çalışmalarıdır